Fetele pot avea rezultate la matematica la fel de bune ca baietii, chiar si la nivel de performanta, daca sunt incurajate, indica un nou studiu ale carui rezultate contrazic concluziile unei cercetari realizate in 2005 de Universitatea Harvard, potrivit careia diferentele biologice ar explica de ce exista mai putine femei care predau matematica.
Studiul anterior a fost realizat de Larry Summers, care la vremea respectiva era presedinte al Universitatii Harvard, el fiind in prezent noul presedinte al echipei de consultanti in probleme economice a presedintelui american Barack Obama. Noul studiu, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, arata ca fetele se descurca la fel de bine ca baietii la matematica, fara a ajunge, insa, la niveluri de excelenta. „Concluzia noastra este ca inegalitatea dintre sexe (in ceea ce priveste sprijinul acordat celor pasionati de matematica, n.r.), nu lipsa abilitatilor innascute si a aptitudinilor intrinseci este principalul motiv pentru care mai putine femei decat barbati exceleaza in acest domeniu in majoritatea tarilor, inclusiv in Statele Unite“, au declarat Janet Hyde si Janet Mertz, de la Universitatea din Wisconsin, autorii studiului. Lucrarea s-a bazat pe o analiza statistica comparativa a rezultatelor la matematica si in competitii de profil din Gender Gap Index, prezentat la Forumul Economic Mondial din 2007. Acest raport ierarhizeaza tarile in functie de oportunitatile economice si de angajare, de acces la educatie si la servicii medicale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.