Desi este un temut sef al mafiei din orasul sicilian Catania, Giacomo Maurizio Ieni, in varsta de 52 de ani, a izbucnit in lacrimi in fata unei comisii de eliberare conditionata, spunand ca este prea deprimat pentru a mai suporta puscaria. Spre oroarea procuraturii si a unui mare numar de politicieni italieni, tribunalul a decis ulterior in baza "depresiei" mafiotului sicilian, sa-i permita acestuia arestul la domiciliu, in speranta ca "afectiunea familiei sale il va ajuta sa-si revina", a relatat miercuri agentia de presa ANSA.
Procurorii din Catania s-au opus din rasputeri acestei masuri, argumentand insa in van ca "individul reprezinta o amenintare la adresa societatii". Ei au mai atras atentia ca Ieni, condamnat la opt ai de inchisoare pentru santaj, fusese deja mutat la o clinica a puscariei unde era tratat. Decizia tribunalului a provocat valuri de indignare si in cercurile politice si judiciare ale Italiei. "Aceasta este o sentinta scandaloasa care pateaza credibilitatea Statului", a declarat Carlo Vizzini, membru al comisiei parlamentare impotriva mafiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.