In sfarsit o veste buna pentru baieti: ei isi pastreaza suprematia macar intr-un domeniu, stiinta, potrivit unui studiu Unesco. In toata lumea, educatia lucreaza mai mult in favoarea fetelor, de mai bine de zece ani incoace, insa a venit timpul pentru revansa - scrie Times Online, citat de ziare.com.
Studiul a fost facut pe 20 de milioane de adolescenti din 57 de tari. Astfel s-a stabilit ca in Marea Britanie diferenta e si mai mare decat in celelalte tari. Fetele s-au descurcat mai bine la identificarea problemelor in stiinta, insa baietii au excelat la experimente si calcule.

Trebuie insa sa ne ingrijoreze aceste diferente? Nu, normal ca nu. Doar pentru ca rezultatele la teste arata ca unii exceleaza mai mult decat altii in anumite domenii nu inseamna ca nu stunt toti la fel de pregatiti, sau nepregatiti pentru viata.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.