Cei care cred ca se trag din maimuta, se trag din maimuta, cei care cred ca sunt dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, sunt dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu
Poate si pentru ca este anul Darwin, diversi cercetatori se intrec sa demonstreze teoria evolutionista a maestrului lor, ba aproape gasind celebra "veriga lipsa", ba venind cu o noua fosila. Dar raman, ca si inaintasul Darwin, doar cu teorii.

Cu milioane de ani inainte ca primii oameni sa fii vietuit in Africa, stramosii acestora ar fi putut trai in Europa, teoria fiind bazata pe descoperirea unei fosile hominide in Spania. Fosila, numita Anoiapithecus brevirostris, de catre Salvador Moya-Sola de la Institutul Catalan de Paleontologie din Barcelona si colegii sai, dateaza dintr-o perioada a evolutiei umane despre care exista doar foarte putine informatii. Daca ipoteza lansata de Moya-Sola se confirma, stramosii nostri au trait mai intai in Europa, si abia apoi au migrat in Afgrica, relateaza "New Scientist" in editia electronica de luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.