Legendarul Rege Arthur s-ar putea sa nu fi apartinut nicicand... Marii Britanii. Istoricul britanic John Matthews e de parere ca adevaratul Rege a fost, de fapt, un general roman pe nume Lucius Artorius Castus, al carui mormant s-ar afla in Croatia, potrivit Realitatea TV.
Ca urmare a acestei noi piste de lucru, cercetatorii vor realiza o datare cu carbon 14 a unei pietre de mormant, gasita in Podstrana, Croatia, la solicitarea expertului in istoria Regelui Arthur. Matthews, care este consultant al succesului cinematografic "King Arthur", cu Clive Owen si Keira Knightley in rolurile principale, sustine ca adevaratul Rege a fost, de fapt, un general roman pe nume Lucius Artorius Castus, care a condus o regiune din Croatia la un moment dat.

Insa istoricul se teme ca, daca aceasta teorie se dovedeste a fi adevarata, englezii il vor acuza ca le-a furat legenda Regelui Arthur. "Dar ar fi extraordinar sa facem toate cercetarile arheologice necesare in aceasta zona, pentru a gasi si alte dovezi", a mai adaugat el, conform Realitatea TV.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.