Au primit condamnarea la moarte. Au fost pusi fata in fata cu ea, i-au simtit respiratia de gheata pe sira spinarii. Cu toate acestea, incredibilul s-a produs: au supravietuit. Din cauza proastei functionari a instrumentelor folosite pentru executie sau, cine stie, datorita vointei divine. Iata cativa dintre norocosii osanditi care au mai apucat sa revada, chiar si pentru scurt timp, lumina zilei.
1. Wenseslao Moguel (cca 1880-?)

La data de 18 martie 1915, Moguel a fost capturat in timpul unei lupte din timpul revolutiei mexicane. Fara a fi supus unei judecati, el a fost condamnat la moarte prin impuscare, in fata unui pluton de executie. Moguel a fost impuscat de noua ori, inclusiv lovitura finala - glontul final primit in cap ca asigurare ca prizonierul a fost ucis. Cu toate acestea, Moguel a supravietuit si a reusit sa si evadeze. Wenseslao a trait multa vreme dupa aceasta "executie". Ba chiar a avut si un cantec dedicat lui si incredibilei experiente prin care a trecut.

2. Joseph Samuel (cca 1780-?)

Samuel s-a nascut in Marea Britanie, dar dupa comiterea unui jaf in anul 1801 a fost trimis in Australia. Acolo, la Sidney, a devenit membrul unei gasti de hoti. In timpul jafului asupra casei unei bogatase, un politist insarcinat cu paza acesteia a fost ucis. La proces, Joseph Samuel a recunoscut participarea la furt, insa nu si la crima asupra ofiterului. Liderul gastii a fost eliberat din cauza lipsei probelor, Samuel a fost condamnat la moarte prin spanzurare. In anul 1801, el si un alt condamnat au fost dusi la Parramatta pentru a fi executati. Dupa terminarea rugaciunii, caruta in care erau cei doi a pornit din loc. Cu toate acestea, in loc sa-l stranguleze, franghia din jurul gatului lui Samuel a cedat. Calaul a incercat din nou. De aceasta data, franghia a alunecat, iar picioarele condamnatului au atins pamantul. La a treia incercare, franghia s-a rupt iar. Guvernatorul a privit acestea ca pe un semn de la Dumnezeu si a decis sa-i crute viata lui Samuel, schimbandu-i pedeapsa la inchisoare pe viata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.