Incredibil 8 Mai 2009 02:13
Banii si educatia par sa fie se cretul unei vieti sanatoase, lungi si fericite, dupa cum re ie se dintr-un studiu efectuat de Consiliul de cercetari sociale si economice din Marea Britanie.
Persoanele cu studii superioa re, dar si cu o situatie materiala peste medie se imbolnavesc mai greu si traiesc mai mult decat saracii cu scoala putina. Acestia din urma sunt mai pre­dispusi depresiilor si cad mai usor victime unor afectiuni pre cum diabetul, obezitatea sau cardio-vasculare. Studiul a mai relevat si faptul ca cei care aleg sa se pensioneze mai devreme au, la randul lor, mai multe sanse sa traiasca pana la adanci batraneti. Aproxi ma­tiv 12.000 de persoane in varsta au fost chestionate in aceasta privinta iar aspectele prezen tate mai sus s-au dove dit mai evidente pentru cei care au peste 50 sau 60 de ani. S-a mai descoperit, totodata, ca varst nicii implicati in acte de caritate sunt adesea mai sana­tosi decat cei care refuza sa participe la astfel de actiuni. "Pensionarea la o varsta rezo­nabila este deo sebit de bene fica pentru sana tatea fizica si psihica, exceptie facand doar cazurile in care batranii sunt fortati, impotriva vointei lor, s-o faca. In astfel de situatii are loc o deteriorare accelerata a sa na tatii mintale", a explicat pro fesorul James Nazroo, de la Universitatea din Manchester.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.