Incredibil 8 Mai 2009 13:59
Pentru a innoi si a ne inventa vietile avem nevoie de un plan. Ne trebuie o saptamana intreaga de munca asidua, 7 zile de lucru cu noi insine pe toate planurile: fizic, mental si spiritual. Daca vrei sa-ti schimbi viata, rezerva-ti 7 zile doar pentru tine si pentru ceea ce iti doresti sa devii.
  • Ziua 1: Re-incarca-te! - Ziua promisiunilor

Concentreaza-te pe schimbarea modului de gandire. Aceasta e ziua in care faci curatenie prin stereotipurile si imaginile uzate care-ti ocupau creierul. Scapa de fraze precum: "Nu pot", "De ce mi se intampla tocmai mie asta?", "Imi merge din ce in ce mai prost" sau "Dupa trei lucruri proaste, sigur o sa se intample ceva bun". Incearca sa foloseste sintagme mentale precum: "O sa reusesc”, "Exista solutii pentru orice problema".

Creeaza un logo vizual care-ti foloseste si te inspira: Imagineaza-ti un ocean sau un lac, o cascada sau fluturasi, un rasarit de soare sau de luna, orice crezi ca te linisteste. Tine-le minte si de fiecare data cand te napadeste vreun gand negativ amintesteti-le, pastreaza o singura imagine pozitiva in minte. Aceasta este logo-ul pentru doza ta de energie pozitiva.

Instrumente pentru a supravietui acestei zile: carti motivationale, muzica, dansul, arta, tot ceea ce este inspirational.

  • Ziua 2: Re-aprinde-te! - Ziua planurilor

Gandeste-te la toate lucrurile pe care ai vrea sa le schimbi acasa si la birou, ce ai vrea sa schimbi in rutina zilnica sau daca ar trebui sa incepi sa ai o rutina in cazul in care viata tae prea dezordonata. Ce ai vrea sa schimbi la infatisarea ta, la modul in care te hranesti/dieta ta, la modul in care iti tratezi familia sau prietenii sau chiar la interactiunea cu necunoscutii.

Instrumente necesare: un carnetel si un pix, o sa ai multe lucruri de notat daca vrei sa ai rezultate.

  • Ziua 3: Re-cicleaza! - Ziua in care scapi de tot

Alege-ti o zona din casa, garajul, debaraua sau chiar dulapul si scapa de toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Alege trei cutii pentru: lucruri de pastrat, de aruncat si de dat altcuiva. Acum incepe munca cea mai grea. Nu incerca sa-ti debarasezi intreaga casa intr-o singura zi. Daca nu ai mai facut acest lucru de mult timp s-ar putea sa-ti dea batai de cap. Poti repeta Ziua 3, ori de cate ori simti ca lucrurile o iau razna si te sufoci de vechituri.

Instrumente pentru Ziua 3: Cutii de sortat, un aspirator si muzica vesela care sa te binedispuna si sa te faca sa treci peste partea grea a activitatii.

  • Ziua 4: Re-improspateaza-te! - Ziua in care te trezesti la viata

Aceasta este ziua-rasplata pentru toata munca grea depusa pana acum. Daca ti-ai facut ordine in casa sau la birou in ziua precedenta, acum e momentul in care aduci o floare sau iti ornezi camera cu noi tablouri sau lumanari. Fa-ti un cadou, cumpara-ti geanta sau schimba-ti casetofonul de la masina, pentru ca iti doreai demult acest lucru.

Instrumente: un cadou sau un lucru pe care ti-l doreai dar pe care il considerai un sacrificiu pana acum.

  • Ziua 5: Re-intoarce-te! - Ziua in care te intorci catre contemplatia spirituala

Este ziua in care te intorci catre valorile spirituale care sunt importante pentru tine. Este o zi linistita in care te ocupi de sufletul tau, comparativ cu ultimele zile in care te-ai ocupat de mediul ambiental si ai trezit la viata zone din casa, viata ta pe care le neglijasesi. Acum e timpul sa-i acorzi si spiritului atentia cuvenita. Aseaza-te jos si incearca sa te recontectezi cu Divinitate. Nu e nevoie sa te retragi in munti sau sa te faci calugar pentru asta. Trebuie doar sa-ti pui cateva intrebari: care e rolul tau in viata, ce ai realizat pana acum, esti mandru de traiectoria pe care ai urmat-o in viata, unde trebuie sa se petreaca schimbarea in viata ta?

Aceasta este ziua in care te detasezi de tine si te privesti onesc, cu sinceritate si verifici modul in care iti petreci timpul, oamenii cu care ai conexiuni si interactiuni, grijile care te framanta cel mai mult, temerile pe cvare nu poti sa le controlezi si ura pe care o ai fata de ceilalti.

Instrumentente: sinceritate si minte libera.

  • Ziua 6: Re-inventeaza-te!: Ziua in care se schimba modelele de gandire

Daca ziua anterioara a fost dedicata judecatii coerente si directe, aceatsa este ziua in care se merge strict la tinta. Ziua in care se hasureaza zonele din viata ta care nu merg bine.

Ai probleme de sanatate carora simti ca nu le mai faci fata? Fa-ti o programare la doctor sau ingrijeste-te mai mult de sanatatea ta, fara sa-ti mai faci singur rau, sa te neglijezi sau sa-ti ignori cerintele fizice. Tu te cunosti cel mai bine.

Permiti problemelor sa patrunda in viata ta foarte usor? Daca e adevarat, ei bine, este ziua perfecta in care poti sa incepi sa-ti faci un prgram, sa tii o agenda sau sa-ti faci un plan/ o strategie de viata, un sistem de prioritati dupa care sa te ghidezi. Si incearca sa cauti solutii pentru orice fara sa zici: "Nu exista nicio solutie". Asculta-ti prietenii si apropiatii. Vezi ce poate viata sa-ti ofere. Nu spune "Nu" niciunei sanse. Accepta orice provocare ti se iveste.

Daca iti petreci foarte mutl timp ascultandu-i pe ceilalti, aminteste-ti ca o sa sfarsesti clacand daca nu te ingrijesti si pe tine. Si desi suntem constienti de asta niciodata pesoana noastra nu ni se pare atat de importanta, iar problemele celorlalti par intodeauna mai mari.

Instrumente de lucru: o agenda si un memento in telefon.

  • Ziua 7: Re-investeste in tine! - Ziua in care dai credit sanselor si oportunitatilor tale

Desi avem unele reticente sa folosim cuvantul "investitie" in timpul crizei, acesta este totusi cel mai bun moment pentru a gasi metoda optima de a cheltui banii si timpul. Ai petrecut o intreaga saptamana gandindu-te la viata ta. Nu te gandi ca este timp pierdut, dimpotriva. Astazi e timpul sa te uiti si la aspectul financiar al vietii tale. Gandeste-te ca ai putea sa incepi sa gatesti acasa impreuna cu familia iar banii pe care ii dadeai pe iesiri ai putea sa-i investesti in carti sau in cursuri. Investeste in tine. Citeste, informeaza-te tot timpul.

Instrumente: o analiza concreta a finantelor, o lista de lucruri pe care vrei sa le faci si dorinta de a te schimba.


Toti suntem diferiti, nu exista niciun om care sa se asemene cu celalalt. De aceea, poate pentru unii acest plan nu va functiona. Insa poate fi un model pentru un plan mai bun. Dorinta de schimbare sta ascunsa undeva in interiorul nostru, in spatele indiferentei, pe langa miliardele de scuze si motive, putin mai la dreapta de vointa. Ajut-o tu sa gaseasca drumul cel bun!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.