Incredibil 7 Mai 2009 02:57
Chiar daca Australia e renumita pentru numarul mare de insecte infricosatoare pe care il adaposteste, locuitorii orasului Bowen s-au declarat, recent, ingroziti de aparitia unor paianjeni veninosi de dimensiuni impresionante.
Cunoscute sub denumirea de "paianjeni manacatori de pasari", aceste insecte pot atinge dimensiuni de marimea palmei umane. La inceputul acestei saptamani mai multi localnici din Bowen - situat la 1100 kilometri de Brisbane - au sesizat ca gigantele insecte se depla­seaza in numar mare catre spatiile publice din centrul orasu­lui, unde numeroase persoane ies sa ia masa sau sa se plimbe. Speriati, oamenii au luat cu asalt supermarketurile, rafturile cu sprayuri contra insectelor golin­du-se efectiv in decurs de cateva zile.

Audy Geiszler, de la Departa­mentul de combatere a daunato­rilor, a precizat ca intr-adevar panica oamenilor e justificata atat timp cat unul dintre paianjenii "rapusi"parea monstru­os de mare - dinte cu venin de aproape un centimetru, dimensiuni de cinci cm si picioare mai lungi decat degetele umane. "In mod normal, traiesc ascunsi in gradini. Sunt insecte deosebit de timide si foarte rar se aventureaza afara din habitatul lor. Vom afla pro­babil in curand ce le-a determinat sa umble hai-hui prin oras", a mai declarat Audy Geis­zler. El nu exclude posibilitatea ca invazia insectelor sa fi fost determinata de precipitatiile abundente din ultima perioada. Pentru om, muscatura "painaje­nilor manacatori de pasari"nu este mortala. In schimb, veninul lor ucide in aproximativ 30 de minute mamifere precum cainii sau pisicile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.