Incredibil 7 Mai 2009 02:54
Parlamentul European a votat interzicerea vanzarii produselor din foca in cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene. Dupa cum transmite Realitatea TV, legea vine in urma lobby-ului desfasurat de grupurile de protectia animalelor, care au luptat mai ales impotriva uciderii cu toporul a puilor de foca, catalogat drept un barbarism.
Canada omoara aproximativ 300.000 de foci in fiecare an, pe coastele sale, cea mai mare vanatoare de aceste fel din lume. Lege UE interzice si importul de produse din foca provenite din comunitatea arctica inuita din Canada, in care exista vanatori traditionali. Votul, 550 pro si 49 impotriva, ameninta sa umbreasca discutiile despre comertul UE-Canada, ce au loc astazi la Praga. Interzicerea mai are nevoie insa de acordul ministrilor din UE, pentru a intra in vigoare. Cel mai probabil, va fi impusa inainte de inceputul sezonului de vanatoare 2010.

O delegatie inuita din teritoriul canadian Nunavut a incercat sa ii convinga pe ministri europeni sa nu sustina interzicerea. Un membru al delegatiei, Joshua Kango, a declarat ca interzicerea europeana din 1983 asupra importului de piele de foca a lovit crunt comunitatea inuita. In afara de Canada, vanatoarea de foci este o mare afacere si pentru Groenlanda si Namibia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.