Incredibil 7 Mai 2009 15:37
Teama de gripa porcina a facut conducerea gradinei zoologice din Kabul sa izoleze singurul porc cunoscut din Afganistan, care nu se va mai putea bucura de primavara alaturi de cel mai bun prieten al sau, o capra

Porcul a fost oferit Afganistanului in 2002 impreuna cu alte animale de catre China, care dorea astfel sa contribuie la reconstruirea gradinii zoologice a tarii, aflata la Kabul, informeaza NewsIn.

"Am plasat temporar in carantina porcul aflat in casuta de iarna", a spus directorul gradinii zoologice, Aziz Gul Saqib.
"Majoritatea oamenilor nu au multe informatii despre gripa porcina si, vazand un porc, ar putea intra in panica, temindu-se de o contaminare. Pentru a linisti temerile, am pus porcul la adapost", a aspus el.

Produsele din carne de porc sunt ilegale in Afganistan, consumul de carne de porc fiind interzis de islam.

"Porcul s-a imprietenit cu o capra si era fericit sa-si petreaca vremea cu ea, in tarc, unde se mai afla alte capre si cerbi", a explicat directorul.

Gradina Zoologica din Kabul nu are decat cateva animale, care traiesc in conditii mizerabile. In timpul razboiului civil din 1992-1996, gradina s-a aflat pe linia frontului.

Deocamdata niciun caz de gripa porcina nu a fost semnalat in Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.