Incredibil 6 Mai 2009 03:47
Unii dintre noi devenim furiosi la cea mai marunta provocare, in timp ce altii isi pastreaza calmul chiar si in fata unor provocari serioase.
Cercetatori de la Universitatea din Bonn si-au propus sa afle de ce exista aceste diferente de comportament. Ei au izolat mai intai o gena (DARPP-32), dupa care au rugat un numar de peste 800 de persoane sa completeze un chestionar cu intrebari gandite de asa maniera incat sa poata fi folosit pentru a stabili modul in care subiectii fac fata acumularilor – si izbucnirilor – de manie.

Pe de alta parte, cercetatorii germani au facut teste genetice tuturor subiectilor, pentru a afla care dintre cele trei variante ale genei DARPP-32 este prezenta in genom.

De aceasta gena depinde cantitatea de dopamina din cfreier. Dopamina este o substanta care joaca un rol in apariia sentimentului de manie si in agresivitate.

A reiesit ca purtatorii variantelor “TT” si “TC” ale genei erau de felul lor mai maniosi decat purtatorii variantei “CC”. De asemenea, s-a constatat ca persoanele mai predispuse la accese de manie au amigdale cerebrale cu un continut mai mic de materie cenusie. Amigdala cerebrala este o parte a creierului care ne ajuta sa ne stapanim pornirile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.