Incredibil 5 Mai 2009 23:23
Copiii care au tati cu probleme psihice sau comportamentale au foarte multe sanse sa mosteneasca aceste afectiuni! Nu doar mamele influenteaza dezvoltarea psihica a copiilor, ci si tatii, spune un nou studiu, facut de University of Oxford, ale caror concluzii au fost publicate, luni, de news.bbc.co.uk.
Expertii spun ca baietii pot fi afectati daca tatii lor au avut probleme cu alcoolul sau cu depresiile. Majoritatea cercetarilor facute pana acum s-au axat pe studiul influentei comportamentului mamei asupra copiilor. Noul studiu avertizeaza ca si tatii au o influenta majora in dezvoltarea psihica a copiilor.

Specialistii au concluzionat ca problemele psihice ale barbatilor se instaleaza la varsta la care devin si tati, respectiv 18 - 35 de ani. Depresia paterna, in perioada postnatala a fost asociata cu cresterea sanselor cu 10-20% de dezvoltare a unei depresii si in randul copiilor. Si adolescentii care au tati depresivi au risc crescut de dezvoltare a problemelor psihice, incluzand depresia si sinuciderea.

Aproape 2% din barbatii din intreaga lume au probleme de anxietate, iar copiii lor au sanse de cel putin doua ori mai mari decat cei care au tati cu o sanatate psihica buna sa mosteneasca problemele mintale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.