Incredibil 5 Mai 2009 13:47
Sud-africanii stiau inainte de alegerile din 22 aprilie numele viitorului presedinte, Jacob Zuma, dar cel al primei doamne ramane un mister, comenteaza AFP.
Liderul Congresului national african, ANC, invingator in alegerile generale, va fi investit sambata, iar alaturi de el se va afla poate una dintre cele doua sotii.

Chiar daca poligamia este recunoscuta in Africa de Sud, chestiunea primei doamne nu este mentionata in Constitutie, remarca Jesse Duarte, purtator de cuvant al partidului la putere de la primele alegeri multirasiale din 1994.

Popularul, dar controversatul Jacob Zuma a fost casatorit de 4 ori si are 18 copii. Viitorul presedinte sud-african, 67 de ani, s-a casatorit prima data in 1973 cu Sizakele Khumalo, pe care o cunostea din anii tineretii, in satul Nkandla. Ea traieste in continuare la tara si evita atentia presei. Ultima sotie, Nompumelelo Ntuli Zuma, pare sa fie insa favorita in cursa pentru titlul de prima doamna, potrivit presei. La 34 de ani ea a devenit sotia viitorului presedinte anul trecut, intr-o ceremonie traditionala zulu, pentru care cuplul s-a imbracat in costume din piele de leopard. Mama a doi copii, ea s-a aflat in multe ocazii alaturi de Zuma.

Zvonurile privitoare la eventuale concurente circula in permanenta. Intrebarile privitoare la numarul copiilor, care ar fi 18, si despre intentiile sale de casatorie raman in suspans, mai ales in Swaziland, unde se spune ca ar avea legaturi foarte stranse cu o printesa. Purtatorul de cuvant al ANC a negat insa ca liderul partidului ar intentiona o casatorie pentru a cincea oara, noteaza NewsIn.

"Foarte multi politicieni isi ascund amantele si copiii, pentru a spune ca sunt monogami. Eu prefer sa fiu cinstit. Iubesc femeile si sunt mandru de copiii mei", a spus viitorul presedinte.

Chiar unul dintre copiii sai ar putea asigura rolul de prima doamna sambata. Fata sa, Duduzile, apare des alaturi de el. Sud-africanii nu ar fi suprinsi, pentru ca tara a mai cunoscut un precedent. Fiica primului sau presedinte de culoare, Nelson Mandela, Zinzi, l-a insotit la investire in 1994.

"Zuma o poate invita pe una dintre sotiile sau pe fiicele sale la ceremoniile oficiale, depinde de ocazie", explica el, fara sa precizeze cine va sta alaturi de lider la ceremonia de investire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.