O echipa internationala de cercetatori a decodificat genomul unei vaci din rasa Hereford, originara din Anglia si specializata pentru carne, o reusita ce poate duce la nasterea unor exemplare cu mai multa carne si mai mult lapte.

Dupa un efort de sase ani, sustinut de peste 300 de cercetatori din 25 de tari, vacile au intrat in grupul de elita al animalelor cu intregul genom secventiat, scrie BBC News, un grup ce include oameni, alte primate si rozatoare. Analiza codului ADN arata rolul unic pe care il joaca majoritatea genelor acestui animal, informatii ce ar putea avea un mare impact in procesul lor de reproducere in ferme.

Din cele 22.000 de gene din genomul vacii, 14.000 sunt comune tuturor speciilor de mamifere. Cele ramase sunt unice speciei. “Daca putem identifica cu precizie genele care fac diferenta dintre fiecare animal, avem sansa sa sporim reproducerea selectiva.

Putem folosi metode naturale - selectandu-le pur si simplu pe cele mai bune animale - pentru a crea animale de ferma care sa ofere mai multa carne si mai mult lapte”, spune cercetatorul Ross Tellam, unul dintre autorii studiului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.