In cartierele orasului polonez Gdynia vor aparea vile de lemn captusite cu polistiren. Modelul standard este dotat cu polite comode, cateva ascunzatori si patru iesiri. si asta pentru ca proprietarul - pisica sa poata sa se ascunda repede de caini. Cartierul pisicesc din Gdynia este prima intreprindere de acest gen din lume. Casutele vor fi montate in cartierele pentru oameni, in locurile unde se plimba cele mai multe animale fara stapan. "Contam pe faptul ca pisicilor o sa le placa aceste cartiere, pentru ca inainte locuiau cu placere in casutele construite de cei care le hraneau", spune Anna Fischer de la Asociatia pentru Protectia Animalelor (APA) din Gdynia, citata de Rompres.

Standardele vilei pentru pisici sunt ridicate: ea are o suprafata de aproape un metru patrat, incap in ea mai multi indivizi cu blana. Chiar daca intreaga casa va fi ocupata de un singur animal, nimeni nu-l va obliga sa primeasca alti colocatari. in interior domneste un lux adevarat: polite pentru dormit, ascunzatori inconjurate cu bariere si patru iesiri. in aceste conditii, orice intrus latrator inceteaza sa mai fie periculos. Persoanele care vor hrani animalele, prieteni ai APA de multi ani, vor distribui in casute mancare uscata si mijloace anticonceptionale.

Ele vor fi platite de oras si de sponsori. Cele mai iubarete pisici vor fi sterilizate. Siguranta? - Acoperisul va fi inchis cu lacat, pentru ca persoanele care vor sa le faca vreun rau pisicilor sa nu aiba acces - spune Fischer. Curatenia? Cel care da de mancare isi asuma si raspunderea curatarii vilei. Proiectul casutei a fost hitul Targului de Constructii care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Gdansk. "Pisivila" va costa in jur de 100 de euro. Orasul a alocat mai multe mii de euro - vor ajunge pentru cateva zeci de bucati. Doritorii din administratiile cartierelor sunt insa mai multi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.