Marturii legate de doua noi miracole atribuite Papei Ioan Paul al II-lea au fost facute publice, zilele trecute, in preajma celei de-a patra comemorari a decesului fostului Suveran Pontif, marturiile putand fi folosite in procesul de beatificare a acestuia, potrivit agentiei Ansa.
Arhiepiscopul Cracovei, Stanislav Dziwisz, care a fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea in ultimele decenii, a anuntat, zilele trecute, vindecarea unui copil polonez de noua ani, bolnav de cancer la rinichi, care venise sa se reculeaga la mormantul fostului papa, langa biserica Sfantul Petru. "Un baiat polonez de noua ani, din Gdansk, bolnav de cancer la rinichi, care se putea deplasa numai cu ajutorul unui scaun rulant, a fost in vizita la mormantul lui Ioan Paul al II-lea . Acolo s-a rugat, iar cand a iesit din biserica, le-a spus parintilor ca poate merge si s-a ridicat din scaunul cu rotile", a explicat Dziwisz.

Cealalta marturie este a unui preot dintr-un spital din Cleveland, SUA, care a relatat, pentru canalul de televiziune ABC, cazul unui tanar de 26 de ani. Acesta fusese ranit grav la cap in timpul unui jaf si a supravietuit dupa ce a primit rozariu sfintit de Papa Ioan Paul al II-lea, arata NewsIn.

Pentru ca Ioan Paul al II-lea sa fie beatificat, canonizat si pentru a-i fi acordat statutul de sfant, este nevoie de cel putin un miracol recunoscut, infaptuit de acesta. Congregatia pentru Cauta Sfintilor studiaza deja un alt miracol, vindecarea unei credincioase franceze care suferea de Parkinson, maladie de care a suferit si fostul cap al Bisericii Catolice.

Procesul de beatificare al lui Ioan Paul al II-lea a fost inceput de Papa Benedict al XVI-lea in 2005, la doua luni de la decesul fostului papa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.