In mod normal, intr-o disputa intre o caprioara si un caine, cea dintai si-ar lua picioarele la spinare, lasand cainele nefericit ca n-a avut in ce sa-si vare coltii.

Insa, in anumite regiuni din Marea Britanie, caprioarele sunt cele care fac legea, punand pe fuga cainii.

Este vorba despre caprioarele cu colti, urmase nu ale lui Dracula, ci ale unei specii de caprioare chinezesti de apa. In anii ’20 - ’30, mai multe exemplare sin aceasta specie au scapat din Woburn Safari Park, imperechindu-se in salbaticie. Rezultatul: caprioarele cu colti de peste 7,5 centimetri, care contrasteaza puternic cu aparenta lor blandete.

Din ce in ce mai multi proprietari de caini din zona rurala Bedfordshire au raportat atacuri sangeroase ale caprioarelor asupra patrupedelor lor, relateaza publicatia britanica Daily Mail, consultata de ziare.com.

Desi nu masoara mai mult de 60 cm inaltime si cantaresc doar 14 kg, nu mai mult decat un caine de talie medie, caprioarele sunt adevarate masini de ucis.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.