O femeie originara din Pakistan le-a sechestrat si tratat ca pe niste sclave pe cele trei sotii ale fiilor sai. Procesul soacrei este in plina desfasurare intr-un oras din Marea Britanie, unde aceasta locuia, impreuna cu familia, de mai multi ani. O drama moderna ce pare desprinsa parca din filele unei carti de povesti.
De o agresivitate socanta, Naseebah Bibi, in varsta de 62 de ani, isi lovea fara mila nurorile la cel mai mic gest de nesupunere din partea acestora, amenintandu-le totodata ca le rupe oasele si le lasa sa moara de foame daca ii ies din cuvant. Intreaga poveste, derulata pe parcursul a 13 ani, a iesit la iveala dupa ce una dintre nurorile prizoniere a reusit sa fuga in strada si sa ceara ajutorul vecinilor.

Instanta unui tribunal din Preston a aflat aceste amanunte socante chiar din gura victimelor - Tazeem Akhtar, Nagina Akhtar si Nisbah Akhtar - care, in urma unor mariaje aranjate, au sosit in Marea Britanie pentru a deveni sotii celor trei fii ai pakistanezei, Nahim, Fahim si Nadeem. Dar curand, lucurile au luat o cu totul alta intorsatura: in loc sa traiasca alaturi de soti si sa formeze o familie in adevaratul sens al cuvantului, femeile au devenit un fel de Cenusarese in slujba mamei-soacre, pentru care gateau, curatau, spalau si coseau cat era ziua de lunga. Calvarul celor trei nurori a durat 13 ani, intre 1993 si 2006.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.