Legile sunt norme obligatorii, aparate de puterea de Stat, prin care este garantata insasi functionarea societatii si armonizarea relatiilor dintre oameni. De asemenea, legile duc la crearea unui cadru relativ de siguranta si dezvoltare. Ce se intampla insa cand dogma religioasa, absurdul situatiei, superstitiile si ridicolul sunt amestecate in textul de lege?

Un scurt, dar edificator periplu printre cele mai stranii legi din Statele Unite, culese de Discovery, aflate in vigoare, ofera un raspuns mai mult decat evident in privinta gradului de evolutie si maturitate al speciei Homo sapiens in pragul mileniul trei...

1. In Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.

2. In Texas, porcii care fac sex in apropierea oricarui aeroport incalca o lege inca in vigoare care-i incrimineaza direct pentru astfel de fapte.

3. In orasul Alexandria - Minneapolis exista o hotarare legala care-i interzice oricarui barbat caruia-i miroase gura a peste, usturoi sau ceapa, sa aiba vreun contact sexual cu o femeie.

4. In Carolina de Nord este interzis de lege sa injuri in prezenta... mortilor.

5. Legile statului Ohio pedepsesc cu inchisoarea pe oricine incearca sa imbete un peste.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.