Doamnelor si Domnilor! V-ati dat peste cap, ati numarat nopti in sir economiile, v-ati imprumutat, ati strans cureau dar tot nu i-ati venit de hac crizei? Ei bine, 200 de italieni au inventat "Frozen kiss": sarutul care vine de hac crizei financiare.
Pe 25 martie la Roma si pe 31 martie la Milano a avut loc un manifest al iubirii impotriva crizei economice. Italienii s-au gandit ca doar asa vor reusi sa treaca prin perioada de declin financiar care a cuprins intreaga lume, nu doar Peninsula. Asadar si-au unit inimile si buzele intr-un sarut de fix 7 minute. Pe cronometrate. Incapatanatii au mers mai departe, curiosii au facut cerc in jurul lor, iar sustinatorii au ramas si ei pentru a aplauda interesanta miscare.

Ceea ce se voia o miscare pacifista la inceput, s-a raspandit treptat si in alte orase din Italia, toti promovand combaterea crizei prin iubire. Asa ca daca nu mai ai bani sa investesti in altceva, "Invest your love!".

"Un bacio è meglio della crisi", cum au denumit italienii evenimentul, are ca miscare de baza "sarutul inghetat" (bacio congelato), initiativa organizata de catre tinerii din spatele blogului Invest in your Love.

Flash-mob-ul "Per combattere la crisi investi sull'amore", o manifestatie importata din SUA si improvizata in mai putin de o saptamana, a prins foarte bine printre italieni. "Oamenii au fost pur si simplu invitati sa-si ofere dragostea lor ca exemplu de <piaza buna trece primejdia rea>, pe perioada de criza", explica Valeria, una dintre organizatoarele evenimentului, pentru La Republica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.