Cuplurile casatorite vor reprezenta, in curand, o minoritate in Marea Britanie, deoarece tot mai multi oameni prefera sa ramana singuri sau opteaza pentru concubinaj, relateaza The Telegraph.

In mai putin de 20 de ani, doar doi din cinci adulti vor fi casatoriti, conform Oficiului National de Statistica din Marea Britanie.

Estimarile pe termen lung sunt la fel de pesimiste. Astfel, pana in 2031, numarul britanicilor divortati, celibatari sau care traiesc impreuna fara acte legale il va depasi pe cel al persoanele casatorite - 41%, in prezent, din totalul populatiei de peste 16 ani.

Previziunile sugereaza ca declinul, care a inceput in 1980, va aduce mariajul la statutul de mod de viata minoritar, comenteaza NewsIn.

In Anglia si Tara Galilor, numarul persoanelor casatorite este de aproximativ 21,7 milioane, in timp ce aproape 15 milioane de adulti nu au fost niciodata casatoriti. Exista, de asemenea, in jur de patru milioane de oameni divortati si alte trei milioane de persoane care au ramas singure dupa decesul partenerului.

Pana in 2013, este de asteptat ca numarul celor care n-au fost niciodata casatoriti sa ajunga la 22.1 milioane, ceea ce va insemna 42% din populatia adulta, in timp ce numarul celor casatoriti ar urma sa scada la 21.6 milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.