Serviciile musulmane de pompieri au gasit o solutie pentru ca femeile care imbratiseaza aceasta meserie sa nu se mai chinuie sa intre in echipamentele croite pentru barbati. Incepand cu luna aprilie, ele au propria uniforma: fuste lungi, esarfe specifice de pus pe cap si camasi cu maneci lungi.

Potrivit "Daily Mail", tot pentru prima data, femeile vor avea propriul echipament pentru lupta cu flacarile: un costum de culoarea mustarului, creat de asa maniera incat sa le protejeze bustul.

Julie Smith a fost primul pompier de la Lincolnshire care a testat tinuta. "Este corect ca barbatii si femeile pompieri au nevoie de protectie in zone diferite. Este foarte confortabil, foarte nou si foarte galben", a spus Julie. Mai mult decat atat, seful sau, Mike Thomas, a declarat ca aceste uniforme vor "arunca in aer" imaginea traditionala a pompierului britanic, care trebuie sa fie "grozav, alb si barbat".

"Nu exista modele mai bune decat femeile si recrutii de etnie in aceste uniforme si sper ca ei ii vor incuraja pe oameni sa ni se alature", a mai adaugat Mike Thomas.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.