Cinic, dar adevarat! Patronii de la pompe funebre se arata ingrijorati de faptul ca in Craiova mor din ce in ce mai putini oameni. Vanzarile le-au scazut si, dupa cum sustin specialistii, rata mortalitatii e intr-o continua scadere. "in ultimul timp au cam scazut vanzarile. Doamne fereste! Nu zic ca ma bucur cand mai mor oamenii, dar asta ne e meseria", si-a spus oful un angajat de la pompe funebre. Lipsa "materiei prime" (n.r. - defunctii) nu e singura problema cu care se confrunta antreprenorii de pompe funebre din Craiova. De ceva timp a aparut si concurenta neloiala, specializata in piratat cosciuge. "Trebuie sa eliminam o data pentru totdeauna si concurenta neloiala, deoarece exista foarte multi asa-zisi comercianti care ne pirateaza. Organele abilitate ar trebui sa verifice activitatea acestora", a declarat antreprenorul Ioan Ciocea. Standarde internationale. La asta se gandesc producatorii de materiale funerare si antreprenorii de pompe funebre, care considera ca piata craioveana este primitiva in comparatie cu cele din alte state europene. "Servicii de calitate inseamna bani. Or se pare ca Oltenia este putin ramasa in urma fata de alte zone ale tarii, iar oamenii tind sa-si rezolve problemele cu cat mai putini bani. Suntem cativa producatori si comercianti de materiale funerare care ne-am unit si am constituit o asociatie - APF. Vrem sa ridicam stacheta oltenilor in ceea ce priveste serviciile de calitate. Ne-am hotarat sa organizam in toamna, la Craiova, primul targ national de obiecte si servicii funerare", a mai spus patronul de la "Memorial", Ioan Ciocea, care este si presedintele asociatiei. Reprezentantii APF vor sa angajeze personal care sa cosmetizeze persoane decedate si, mai mult, sa lanseze pe piata sicriele cu doua locuri. Vor sa adopte si sistemul in rate, chiar platite in avans de viitorul defunct.

Cosciuge pentru animale de companie

Patronii de pompe funebre s-au gandit sa-si extinda gama de servicii si pentru animalele de companie trecute in nefiinta: "Am avut cateva persoane care m-au intrebat daca vand asa ceva. Sigur ca daca exista cerere trebuie sa existe si oferta. in Occident exista o piata in acest domeniu si pentru animalele de companie". Presedintele APF mai spune ca antreprenorii de pompe funebre vor sa determine oamenii sa se adapteze rapid, drept pentru care si in ceea ce priveste cortegiul funerar vor face cateva imbunatatiri. Spre exemplu, sicriul va fi inchis, iar membrii familiei decedatului, care il conduc pe ultimul drum, vor merge in masini inchiriate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.