Un inventator rus a reusit sa realizeze o tabla de sah pentru trei persoane, piesele fiind asezate pe trei parti. Aleksander Kononov a visat dintotdeauna sa construiasca o astfel de tabla. In copilarie era mereu nemultumit de faptul ca numai doua persoane puteau juca sah. Pana la urma si-a indeplinit visul. Inventatorul este de profesie inginer radio si mai are la activ si alte inventii. A facut parte din echipa care a proiectat un aparat de zbor care functiona pe baza energiei solare si care era capabil, teoretic, sa zboare nonstop in jurul globului. Dupa indelungi proiecte aruncate la cos, s-a oprit la cel al unei table de sah care seamana cu o frunza de trifoi. Piesele de sah stau pe trei parti ale tablei. Dupa ce l-a schitat, Aleksander s-a dus cu inventia la tatal sau, un pasionat al sahului, care a exclamat: "Asta e o capodopera!"

Cei doi s-au asezat repede si au testat noua tabla de sah. Setul de piese in plus este vopsit albastru sau roz, pentru a evita confuzia. Regulile jocului sunt asemanatoare celor ale sahului traditional. Piesele se pot misca, de asemenea, de-a lungul unei linii intrerupte, datorita designului tablei. Inventatorul sustine ca un joc obisnuit de sah pare destul de plictisitor si de usor dupa ce ai jucat o partida in trei. Primul concurs de sah in trei persoane s-a desfasurat in orasul sau natal, la Penza, la care au luat parte copii din trei scoli locale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.