Arma cu laser impotriva tantarilor, care detecteaza insectele dupa frecventa audio creata de aripile lor, este construita de astrofizicienii americani dupa tehnologia anti-racheta, anunta cotidianul britanic The Times

Astrofizicienii au apelat, astfel, la ajutorul unuia dintre specialistii care au lucrat la planul original pentru protejarea SUA de un atac nuclear.

"Atunci am avut o contributie la terminarea razboiului rece, iar acum incercam sa facem ceva pentru a sfarsi un razboi care a luat multe vieti, malaria", a explicat unul dintre astrofizicienii implicati in proiect, dr. Jordin Kare, citeaza NewsIn.

Potrivit principiului de functionare a armei, dupa detectarea frecventei audio, un computer declanseaza fasciculul de laser care arde aripile tantarilor.

Astrofizicienii americani estimeaza ca o astfel de arma, instalata pe un avion, ar putea distruge miliarde de tantari intr-o singura noapte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.