Copiii ai caror tati sunt in varsta inregistreaza rezultate slabe la testele de inteligenta din timpul copilariei, fata de copiii ai caror mame sunt in etate, care au rezultate foarte bune, potrivit unui studiu al cercetatorilor australieni de la Universitatea din Queensland, informeaza newsIn

Potrivit cercetatorilor, femeile si barbatii decid sa aiba copiii la o varsta mai inaintata mai ales in tarile dezvoltate.

Alte studii recente au demonstrat ca exista o legatura intre procrearea la o varsta mai inaintata si anumite probleme de sanatate specifice copiilor, precum malformatiile, prezenta cancerului sau probleme neutropsihiarice precum autismul sau schizofrenia.

Cercetatorii australieni au analizat rezultatele testelor facute de mai mult de 33.000 de copii nascuti in Statele Unite intre 1959 si 1965. Copiii au fost testati la varsta de opt luni, la patru ani si din nou la sapte ani, testele fiind legate de abilitati senzoriale, de coordonarea ochi-mana, citire, pronuntare a cuvintelor pe litere sau abilitati aritmetice.

Potrivit cercetarii, cu cat tatal este mai in varsta, cu atat mai mici sunt rezultatele copilului la teste, iar cu cat mama este mai in varsta, cu atat mai bune sunt rezultatele.

Cercetatorii sunt de parere ca rezultatele slabe obtinute de copiii ai caror tati sunt in varsta pot fi cauzate de o mutatie genetica. "Unele studii au aratat ca acest lucru poate fi responsabil de o incidenta crescuta a mutatiilor din spermatozoizilor barbatilor cu o varsta mai inaintata", spun cercetatorii australieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.