Oamenii de stiinta americani au creat o secventa a virusului HIV intalnit la oameni cu care au reusit sa infecteze maimutele si sa se multiplice in organismul lor, in incercarea de a testa vaccinuri pe primate inainte sa le transfere la oameni.

O echipa americana de cercetatori a modificat o singura gena din versiunea umana a virusului imunodeficientei pentru a da nastere unei secvente virale capabila sa infecteze un macac, informeaza Reuters .

Virusul modificat genetic, o data injectat maimutelor, se multiplica aproape la fel de repede ca la oameni, insa animalul reuseste sa-l inabuse in cele din urma si sa ramana sanatos. Cercetatorii spera totusi sa poate testa cu succes noi posibile medicamente si vaccinuri anti-HIV la maimute inainte sa le treaca la oameni.

HIV are un „var” botezat SIV, adica virusul imunodeficientei simiene, care cauzeaza o boala asemanatoare cu SIDA la anumite tipuri de maimute. Numai ca acest al doilea virus nu este identic cu cel care ii infecteaza pe oameni si nu este un inlocuitor perfect pentru testarea medicamentelor si vaccinurilor anti-HIV.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.