Actorul italian Paolo Calabresi, care s-a prezentat drept cetatean roman si a imitat accentul romanesc intr-un pub din Roma, jucand un rol in cadrul unei emisiuni de divertisment, a fost atacat cu un cutit, relateaza agentia de presa ASCA fara a face precizari despre natura ranilor victimei.

Actorul a jucat acest rol pentru emisiunea satirica "Le Iene", difuzata de postul de televiziune Italia 1.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a calificat incidentul drept un eveniment "foarte delicat".

"Trebuie sa combatem toate formele de ilegalitate, gasind un echilibru intre reactivitatea populatiei, care este foarte puternica, si capacitatea de a distinge intotdeauna intre cine comite infractiuni si cine respecta regulile", a spus Alemanno.

Primarul Romei avertizase si in alte ocazii, dupa un val de infractiuni comise de romani in Italia, ca orice generalizare este gresita, amintind ca si italienii sunt vinovati de numeroase agresiuni sexuale.

Italia s-a confruntat in ultimele luni cu numeroase incidente in care au fost implicati romani, ca victime sau ca suspecti. Cel mai celebru dintre ele este cel in care doi romani au fost banuiti ca au violat o adolescenta de 14 ani. Intr-un alt caz de viol, victima a fost o batrana de 83 de ani, care ulterior a decedat. Apoi, doi romani, sot si sotie, sunt suspectati ca au ucis administratorul blocului in care locuiau, din cauza unor restante la intretinere si chirie. Cei doi au taiat in bucati cadavrul victimei si l-au ascuns intr-o valiza.

Pe de alta parte, presa italiana a relatat luna trecuta despre un roman care a fost aproape linsat de un grup de 20 de persoane, dupa ce a fost surprins in timp ce incerca sa fure o masina in apropiere de Roma.
Un grup de tineri a aruncat cu sticle incendiare intr-un magazin alimentar al unor romani din capitala Italiei.
Intr-un alt incident, trei romani au fost batutila Sacrofano, in apropiere de Roma, de un grup de opt persoane. Alti trei au fost atacati in locuinta lor, in nordul Sardiniei, de aproximativ 10 tineri, aparent pentru ca ar fi "furat" slujbele italienilor.

Sute de pliante cu continut xenofob si cu amenintari, in special la adresa romanilor, au fost impartite la Canicatti, un oras italian din Sicilia in apropiere caruia traieste o comunitate importanta de imigranti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.