Luni, la orele 14.44, Terra a scapat "la mustata" de impactul cu un asteroid, a carui putere de distrugere ar fi fost egala cu cea a 2.000 de bombe atomice.
Potrivit Discovery, este vorba despre un mini-asteroid, cu diametrul de doar 40 metri, dar care zilele trecute i-a tinut cu rasuflarea taiata pe specialistii retelelor de monitorizare, ocupati pana peste cap sa calculeze orbite si sa evalueze potentialele pericole reprezentate de acest asteroid. In cele din urma s-a ajuns la certitudinea ca "2009 DD45" - cum a fost catalogat asteroidul - a trecut razant pe langa Terra, luni, 2 martie, la ora europeana 14,44, la o distanta de doar 72.000 km.

Ca dimensiuni, scrie Corriere della Sera, acest asteroid este comparabil cu cel care s-a prabusit in data de 30 iunie 1908 in regiunea Tunguska din Siberia, provocand o explozie echivalenta a 1.000 de bombe atomice precum cea de la Hiroshima si distrugand peste 2.000 km patrati de padure.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.