Pe fondul crizei economice, al apropiatei scumpiri a tigarilor sau doar de dragul sanatatii, a aparut pe piata “tigara electronica”. Aceasta tigara, al carei scop este renuntarea la fumat, nu numai ca nu se termina niciodata, dar e si mai putin nociva decat una normala.

Statisticile arata ca 87% din decesele fumatorilor sunt cauzate de cancerul pulmonar, ca sa nu mai vorbim de banii cheltuiti anual pe tigari. Iar pe langa astea, fumatorii se vor lovi din aprilie si de o majorare cu 48% a pretului la acest viciu. Astfel, cercetatorii au venit cu o solutie practica, din toate punctele de vedere – tigara electronica.

Ce este Tigara Electronica?

Tigara electronica, dupa cum informeaza cercetatorii, este modalitatea de a fuma “sanatos” si chiar de a renunta, in timp, la fumat.

Tigara este un dispozitiv electronic complet automat, avand nevoie doar de un acumulator incarcat pentru a functiona. Cu acest dispozitiv, fumatul va fi la fel ca si in caul unei tigari obisnuite, cu deosebire ca in loc de fumul nociv rezultat in urma arderii la o tigara obisnuita, aceasta emite aburi incarcati cu nicotina.

Pentru ca fumatorii sa nu simta o asa mare diferenta, tigara electronica este dotata si cu un led care imita jarul, oferindu-i un aspect aproape identic cu o tigara normala.

Cercetatorii s-au gandit la toate, deoarece fumatorii inraiti, de exemplu, obisnuiti cu tigari puternice, acestia isi pot regla cantitea de nicotina sau chiar si aroma tigarii, cu ajutorul rezervelor inlocuibile.

“Nicotina va ajunge in 7-10 secunde la plamani, si in afara faptului ca obiectul nu emite substante nocive, vi se va parea ca fumati o tigara obisnuita” spun cercetatorii.

Un alt plus adus de tigara electronica este faptul ca aceasta nu polueaza mediul inconjurator, eliminand fumatul pasiv.

Pretul unei tigari electronice este intre 288 si 320 de lei, dar pe langa asta se mai pot achizitiona si filtrele de nicotina (180 lei) si incarcatorul tigarii (35 - 50 lei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.