Specialistii americani de la Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Louisiana au facut o descoperire revolutionara: obezitatea poate fi produsa de un virus deosebit de contagios, relateaza Daily Express.

Foarte mediatizat a fost la vremea sa subiectul despre legatura obezitatii cu bacteriile intestinale. Mai exact, o serie de studii efectuate de britanici au scos la lumina faptul ca bacteriile din intestinele noastre pot reprezenta una dintre cauzele importante ale obezitatii.

Avand rol in digestie, acestea transforma alimentele in compusi absorbabili. Cu cat transformarea este mai buna, cu atat absorbtia ar fi mai mare, deci o cantitate mai mare de nutrienti ar ajunge in organism, cu riscul ca surplusul sa fie depozitat sub forma de grasimi. De asemenea, si toxicitatea unor produsi ai acestor bacterii pot duce la obezitate. Insa este evident faptul ca o alimentatie sanatoasa vindeca aceasta problema: cura de detoxifiere si putine grasimi complexe.

O simpla raceala te poate face obez!

Mai nou, s-a descoperit ca obezitatea poate fi contagioasa, acest fapt fiind posibil prin intermediul unui adenovirus. Mai exact, este vorba despre un virus foarte asemanator celui gripal, insa deosebit de contagios: AD-36.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.