Doua substante care se gasesc frecvent in sampon si in alte produse de ingrijire au fost identificate ca fiind toxice pentru mediu de catre guvernul canadian, informeaza GreenBiz. Substantele au fost evaluate in cadrul programului canadian de Management al Chimicalelor.
Dintre ultimele 16 substante evaluate in cadrul programului canadian, 5 au fost identificate ca fiind daunatoare sanatatii si 3 daunatoare mediului inconjurator.

Compusii din siliciu D4 si D5 sunt doua dintre substantele toxice care afecteaza mediul si se regasesc intr-o gama larga de produse, de la sampon, deodorante si alte cosmetice pana la aditivi alimentari si la substante non medicamentoase folosite in industria farmaceutica. D4 si D5 nu afecteaza sanatatea omului dar sunt un pericol pentru mediu pentru ca se regasesc intr-o multitudine de produse. Compusii de siliciu persista mult timp in natura si sunt o amenintare pentru organismele acvatice.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.