Un barbat necunoscut, care se prezenta sub numele de Bill Salvatorul, a impartit bani in centrul New Yorkului, in cadrul unei campanii de promovare a unui site de anunturi.
Nu-si spune numele, isi ascunde fata si a inceput sa imparta bani marti, in centrul New Yorkului, potrivit newsIn.
Misteriosul binefacator isi spune Bill Salvatorul (Bailout Bill). Miercuri, barbatul scund statea in spatele unui ghiseu improvizat in Times Square, oferind bani mai multor sute de persoane, in pofida temperaturii sub zero grade. Garzi de corp in civil se aflau in interiorul si in jurul chioscului pentru a-l proteja.

Sub o pancarta pe care scrie Ghiseul de salvare, ascuns in spatele unor ochelari mari si negri si purtand o sapca de lana pe cap, Bill dadea cel putin cate 50 de dolari fiecarei persoane, iar uneori chiar mai mult. Stirea s-a raspandit cu viteza.

Miercuri, oamenii asteaptau la coada si peste cinci ore. "Ii voi da o parte (din bani - n.red.) mamei mele", spune Leon McNeil, in varsta de 25 de ani, care tocmai a primit o bancnota de 50 de dolari. Tanarul a fost concediat de magazinul Macy in decembrie 2008. Leon McNeil marturiseste ca nu a crezut la inceput, dupa care si-a spus: "Este New York, este Times Square, de ce nu".

De fapt, Bill nu este in totalitate dezinteresat. El promoveaza un site de anunturi, www.bailoutbooth.com, si va distribui in cateva zile 500.000 de dolari in patru orase americane.

"In locul sa cumparam spatiu publicitar in timpul campionatului Superbowl, ideea a fost sa le oferim o sansa oamenilor sa primeasca niste bani. Cu totii cunoastem pe cineva care a fost afectat de criza", a explicat purtatorul de cuvant al binefacatorului , Drew Tybus. Bill vrea sa ajute orice om obisnuit, asa cum Guvernul ajuta companiile si bancile, a adaugat Tybus.

Solicitantii trebuiau, in schimb, sa povesteasca problemele lor unui asistent care merge pe strada cu o camera si un microfon in mana.

"Mama mea este pe moarte", spune Mario, un barbat firav cu cizme de cowboy, care se sprijina intr-un baston. "Sa vedem ce zice Bill", raspunde asistentul, dupa care binefacatorul ii da barbatului 150 de dolari.

Un alt barbat, pe nume Curtis, a luptat in Irak, are o datorie la chirie de 500 de dolari si nu se poate ingriji, desi sufera de depresie. Parintii lui au fost internati de curand, spune el, si pleaca apoi cu o bancnota de 50 de dolari.

Juan Vasquez, in varsta de 45 de ani, care nu are unde sa locuiasca, este recunoscator pentru cei 100 de dolari pe care i-a primit. "(Banii - n.red.) imi vor permite sa-mi spal hainele si sa-mi cumpar mancare si tigari. Pentru cineva care nu are nimic, este mult", spune el.

Miercuri a fost a doua si ultima zi de prezenta a Ghiseului de salvare in New York. Bill va pleca la Washington, Boston si Philadelphia, spune purtatorul sau de cuvant, care da asigurari ca binefacatorul va distribui, in total, 500.000 de dolari.

"Bill nu va poate spune numele lui adevarat. El considera ca este prea riscant. Toata lumea stie ca are bani, deci s-ar putea intampla ceva", a spus Drew Tybus.

Iar pe cei care sunt tentati sa-l agreseze pe Bill, purtatorul de cuvant ii avertizeaza: "Barbatii pe care ii vedeti in interiorul si in jurul chioscului sunt garzi de corp. Si sunt inarmate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.