Artistul stradal cunoscut dupa semnatura Poster Boy a fost arestat intr-o galerie de arta din SoHo, in cadrul unui eveniment la care participa ca artist.
Poster Boy face interventii pe panourile publicitare de la metrou, le schimba sau le modifica textul, folosindu-se totusi de mijloacele “dusmanului”. O reclama despre programul de televiziune antidrog “Drug Enforcement Administration” este modificata cu mesaje de avertizare asemanatoare cu cele antidrog, numai ca indica alte pericole, de exemplu “Iran: Fiecare deal poate fi mortal”, sau modifica mesajul ultrafamiliar “Do not lean on the door” (“Nu va sprijiniti de usa) cu “Do not lean on the poor” (“Nu va sprijiniti pe saraci”). Artistul in varsta de 27 de ani, pe numele sau adevarat Henry Matyjewicz, a fost prins de cativa politisti care i-au recunoscut pseudonimul pe flyer-ul de prezentare a evenimentului.

S-au prezentat undercover si l-au arestat in baza unui mandat de acum un an, sub acuzatia de furt necalificat. “Ofiterii aveau informatii ca va fi la galerie in seara respectiva”, a spus Paul J. Browne, purtatorul de cuvant al politiei, adaugand faptul ca pot dovedi faptul ca el a distrus posterele de la metrou, scrie NYT.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.