Crocodilii au iesit pe strazi in nord-estul Australiei, din cauza inundatiilor, au anuntat miercuri autoritatile, care sfatuiesc locuitorii sa fie vigilenti.

Starea de catastrofa naturala a fost decretata in peste 60% din statul Queensland, in urma a doua cicloane care au provocat ploi abundente si au afectat circa 3.000 de locuinte.

Armata a fost mobilizata pentru operatiuni de salvare, in conditiile in care locuitorii din Queensland au afirmat ca au vazut mai multi crocodili in regiunea Carpentaria.

"Nu stiu daca este acelasi care se misca (...). Sa speram ca va ramane in apa, iar copiii pe uscat", a declarat primarul orasului Normanton, Joyce Zahner.

Pe o strada din orasul vecin, Townsville, un crocodil cu o lungime de 1,6 metri a fost lovit marti de o masina, potrivit padurarilor. Crocodilul, specie protejata in Australia, a ramas fara cativa dinti si a primit ingrijiri medicale, au adaugat padurarii.

Costul initial al indundatiilor este estimat la 110 milioane de dolari australieni (76 de milioane de dolari americani), potrivit ministrului pentru catastrofe naturale din Queensland, Neil Roberts.

In timp ce in nord ploile sunt abundente, sud-estul Australiei se confrunta cu cea mai mare canicula din ultimul secol. Cel putin 35 de persoane au murit in ultimele zile din cauza acestui val de caldura, care a provocat incendii si intreruperi ale curentului electric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.