Liderii politici au la dispozitie o reteta pentru a-si asigura un auditoriu numeros la prestatiile lor publice. Ziarul "Hindustan Times" relateaza ca un politician indian a infiintat o firma care "inchiriaza lume" pentru a participa la mitinguri. De altfel, partidele indiene obisnuiesc sa puna la dispozitia lor, in campaniile electorale, autobuze care sa-i transporte pe suporteri la intruniri. Proprietarul firmei, Devarajan, ofera insa "militantilor" un salariu, plus formare profesionala.

La Moscova, in timp ce judecatorii citeau in sala tribunalului interminabilul rechizitoriu al oligarhului Mihail Hodorkovski, in fata cladirii demonstrau neobosite doua grupuri de oameni. Unii erau sustinatorii multimiliardarului, pe care politia ii imprastie in fiecare zi. Ceilalti, nederanjati de nimeni, erau anti-Hodorkovski. Un figurant de la studioul cinematografic Mosfilm, Nikolai Karpov, jura ca a recunoscut in acest ultim grup cateva zeci de colegi de pe platourile de filmare.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.