Life’s good when it’s green / Viata e buna cand e verde - este noua strategie de sustenabilitate a companiei LG Electronics, care se bazeaza pe design sustenabil de produs, pe reducerea materialelor daunatoare si pe reciclarea responsabila a electronicelor, informeaza Environmental Leader.
LG vrea sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera care se datoreaza productiei cu 150 kilotone pe an pana in 2020. De asemenea, LG vrea sa reduca amprenta de carbon a fiecarui produs cu 30 megatone pana in 2020.

Parte din noua initiativa a companiei coreene este si lansarea ultimului model de televizor HD care vizeaza sa primeasca certificatul Energy Star 3.0. Modelul pe 2009 al HDTV de la LG este cu 30% mai eficient decat altele din gama lui, potrivit reprezentantilor companiei.

Cateva dintre masurile LG pentru protectia mediului inconjurator:

  • Programul de reciclare LG

LG a incheiat un parteneriat cu Waste Management Inc. pentru colectarea, transportarea si reciclarea produselor electronice in cadrul programului national de colectare din SUA, initiat de LG. Programul de reciclare LG ofera consumatorilor o modalitate avantajoasa si facila pentru reciclarea produselor electronice pe care nu le mai doresc, care au ajuns in ultimul stadiu al ciclului de viata sau care nu mai sunt functionale, prin aducerea acestora la un centru de management al deseurilor, disponibil in 50 de state americane.

  • Electrocasnice care reduc consumul de energie

De la masini de spalat rufe pe baza de abur, congelatoare si pana la masini de spalat vase, produsele electrocasnice cu consum economic de energie au fost prezentate in cadrul CES 2009. Cea mai recenta inovatie a LG, masina de spalat rufe pe baza de abur cu capacitate mare de incarcare este printre cele mai eficiente masini cu un consum minim de apa si energie existente in acest moment. Masinile pe baza de abur sunt cu 110% mai eficiente decat standardul minim impus prin lege, economisind mai mult de 8.000 de galoni de apa in fiecare an comparativ masinile traditionale, fara certificare Energy Star.

Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.