Studii recente arata ca multe dintre aspectele vietii noastre - de la indemanari sportive, abilitati academice, orientari sexuale, predispozitii spre anumite boli - pot fi evaluate doar prin simpla comparare a lungimii degetului inelar cu cea a indexului.

E replica stiintei la chiromantie. Cer­ce­tatorii britanici si cana­dieni au des­co­perit ca lun­gimea degetu­lui poate indica pana si nive­lul suc­cesului in lumea afacerilor.

Astfel, intreprinzatorii care au degetul inelar mai lung decat indexul castiga mai multi bani (pana la de sase ori mai mult decat cei ale caror inelare sunt ceva mai scurte). Desi cer­cetarile au starnit scepticism in randul oamenilor, savantii de la Universitatea Cambridge, Bath (ambele din Marea Britanie) si Alberta (Canada) sunt absolut convinsi ca teoria lor sta in picioare. Acestia sunt convinsi ca raportul dintre index si inelar are legatura directa cu expunerea la testosteron din viata intrauterina. In general, la barbati inelarul este mai lung, iar la femei indexul. Cu cat este mai mare nivelul testosteronului, cu atat mai lung este inelarul si mai "masculin" este copilul, indiferent daca e vorba de fata sau baiat.

Inelarul mai lung decat indexul

Majoritatea oamenilor care au degetul inelar mai mare tinde sa exceleze in activitatile sportive - mai ales in cele precum atletism, fotbal, baschet, rugby. In plus, au capacitatea de a ridica greuta­tile cu mai multa usurinta decat cei cu indexul mai mare. Sunt mai extrovertiti, latura sensibila este mai putin dezvoltata, nu au inhibitii, sunt permanent in cautarea unor senzatii tari.

In opinia savantilor britanici de la Universitatea Bath, copiii cu inelarul mai lung sunt hiperactivi, se descurca mai bine in stiintele exacte - precum matematica si fizica - care, in mod traditional, sunt atribuite barbatului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.