Potrivit cercetatorilor, cofeina amplifica efectele pe care stresul le are asupra corpului omenesc, declansand astfel halucinatiile.

Persoanele care consuma multa cofeina din surse precum cafeaua, bauturile energizante si anumite tipuri de ceai sunt predispuse sa aiba halucinatii, arata un studiu al oamenilor de stiinta britanici. Echivalentul a sapte cesti de cafea instant pe zi tripleaza sansele de a suferi de vedenii sau de a auzi voci care nu exista, scrie ScienceDaily.com. Stimulentul poate produce halucinatii chiar si atunci cand este consumat in cantitati mici.

Prea multa cofeina poate duce la palpitatii, la insomnie sau chiar, in cazul femeilor, la imposibilitatea de a ramane insarcinate, au aratat studiile anterioare.

“Unele persoane au halucinatii de care se sperie, altele spun ca aud adeseori voci, fara ca acest lucru sa le afecteze vietile”, a precizat Simon Jones de la Universitatea Durham, coordonatorul studiului, citat de telegraph.co.uk.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.