Specialistii pun infidelitatea mai ales pe seama neimplinirii emotionale alaturi de partenerul sau partenera de viata. Un act de infidelitate din partea unei persoane provoaca adesea indignare, dar putini sunt cei care se gandesc la cauzele problemei.

Publicitate Cateva sunt lucrurile care starnesc atat de multa rumoare precum infidelitatea. Dincolo de rumoare, insa, infidelitatea provoaca durere si sentimente de nesiguranta. Unii oameni care trec printr-un astfel de episod ajung chiar sa-si piarda definitiv increderea in potentiali parteneri.

Multa vreme, infidelitatea a fost pusa in special pe seama barbatilor. De altfel, multe sondaje arata ca barbatii sunt mai inclinati spre a insela decat femeile. Totusi, specialistii afirma ca, in prezent, la acest capitol, intre cele doua sexe ar putea fi pus semn de egalitate.

Psihoterapeutul Ramona Covrig a explicat pentru “Adevarul” ca diferenta consta in modul in care femeile si barbatii isi fac publica infidelitatea.

In timp ce femeia este mai inclinata sa renunte in scurta vreme la relatia sa de cuplu pentru relatia extraconjugala, barbatul este mai tentat sa ramana intre doua femei, scuzandu-se ca le iubeste deopotriva.

Cu toate acestea, comportamentul sau dovedeste contrariul.

Neimplinirea duce la infidelitate

In cartea “Adevarul despre inselat”, psihologul Gary Neuman, care a studiat cazurile a 200 de barbati casatoriti, fideli sau nu, a ajuns la concluzia ca 48% din barbatii care au comis adulter au fost impinsi de insatisfactia emotionala. Numai 8% au afirmat ca insatisfactia fizica a fost principala cauza care i-a determinat sa calce stramb.

“Barbatul simte ca are o legatura speciala cu cealalta femeie, iar intimitatea fizica apare pe parcurs in aceasta relatie”, considera Neuman.

Specialistii atrag atentia ca un barbat isi insala sotia atunci cand duce lipsa de ceva in relatia maritala, insa si reciproca este valabila.

“Arhitectura de asteptari in viata fiecaruia este absolut unica si fiecare probabil cauta, mai cu seama inconstient, ceea ce ii lipseste”, a explicat Mihaela Sahlean, doctorand in psihologie. “In ceea ce-i priveste pe barbati, poate fi o explicatie si cea genetica, dar este departe de a fi singura, intrucat barbatul si femeia sunt «naturi complexe», astfel ca n-am putea sa ne limitam doar la aceasta teorie «simpatica» in varianta ei de scuza”, a adaugat Sahlean.

In cartea “Infidelitatea femeilor”, autoarea Michelle Langley, afirma ca dupa ani de cercetari a ajuns la concluzia ca, in prima faza, femeile care ajung sa-si insele sotii traiesc senzatia ca din viata lor lipseste ceva.

Chiar daca teoretic au tot ce-si doresc - o casa, o familie, un barbat minunat - simt ca merita mai multa fericire. Apoi, isi pierd interesul pentru viata sexuala, iar in momentul in care intalnesc o persoana de sex masculin care pare sa intruchipeze dorintele lor aluneca treptat intr-o relatie cu acesta, fie fizica, fie platonica.

Ajung sa se simta vinovate si sufera groaznic atunci cand se gandesc ca trebuie sa aleaga intre sot si amant, iar unele incearca sa mentina ambele relatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.