Ateii italieni au anuntat ca vor face, pe 4 februarie, in orasul Genova, o campanie in care sa sustina ca Dumnezeu nu exista, prin mesaje pe afise ce vor fi lipite in doua autobuze, anunta AFP.

Campania este organizata de Uniunea Ateilor si Agnosticilor Rationalisti, care va scrie pe afise mesajul "Vestea proasa este ca Dumnezeu nu exista, vestea buna este ca nici nu avem nevoie de El", informeaza NewsIn.

Actiunea se va desfasura in Genova deoarece acesta este orasul unde isi desfasoara activitatea cardinalul Angelo Bagnasco - seful puternicii Conferinte episcopale din Peninsula.

Biserica afirma ca aceasta campanie este o provocare. "Exista modalitati de exprimare care sustin dialogul si modalitati care hranesc intoleranta. Opozitia directa este o forma de intoleranta", a comentat parintele Gianfranco Calabrese.

Motivul organizarii acestei campanii este ca arhiepiscopia din Genova nu a fost de acord cu organizarea unei parade a homosexualilor in oras, pentru ca acestia isi alesesera sa petreaca pe 13 iunie, cand catolicii sarbatoresc Corpus Domini. Ateii argumenteaza si prin numeroase interventii ale cardinalului Bagnasco impotriva recunoasterii casatoriei intre homosexuali si a nasterii asistate.

Campanii de acelasi fel au fost lansate, luna aceasta, de ateii din Londra si Barcelona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.