Disney sare in ajutorul pasarilor flamingo din estul continentului african, informeaza Guardian. Primul documentar al diviziei Disneynature este dedicat fabuloasei colonii de flamingi din nordul Tanzaniei, amenintata de construirea unei mine de soda caustica in vecinatate.
"Aripa Purpurie" va aparea pe ecranele cinematografice la toamna si este un raport al vietii periculoase pe care o duc pasarile roz de pe malurile izolate ale lacului Natron din Tanzania. Ecologistii de la BirdLife International cred ca difuzarea acestui documentar va creste contientizarea publicului si va duce la protejarea habitatului natural al pasarilor, amenintat de planurile de construire a minei. Acestia mai spera ca documentarul sa atraga suficient de multi turisti in zona pentru ca abandonarea minei de soda caustica sa nu reprezinte o pierdere pentru Tanzania.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.