Ca un Peter Pan in varianta feminina, o tanara in varsta de 23 de ani a fost atat de ingrozita de ideea ca va imbatrani, incat a ales sa nu mai creasca. Vikki Hensley a oprit timpul in loc si a reusit sa ramana in trupul unei fetite 12 de ani.
Cu ajutorul unei diete extrem de dure, tanara fetita a devenit anorexica inainte de a intra la varsta pubertatii, niciodata nu a avut o menstruatie, nu a avut nevoie sa poarte un sutien si nu a avut nici macar un iubit pana la aceasta varsta.

Pentru a opri timpul in loc si a inceta sa creasca "mai batrana" de atat, Vikki a tinut un regim alimentar de mai putin de 1.000 de calorii pe zi - un regim care a facut-o sa ramana la o greutate de aproape 35 de kg si o inaltime de 1,57 m. Desi acest stil de viata pe care si l-a impus aproape a costat-o viata, Vikki are un sentiment ciudat de mandrie cu privire la look-ul ei si nu are de gand sa-si schimbe modul de viata.

Credeti ca familia sa a procedat corect permitandu-i sa tina acest regim si sa le dea si altor tinere model negativ? Spune-ti parerea pe forum !

Tanara originara din East Croydon, Surrey, Marea Britanie a inceput sa se infometeze de la varsta de 12 ani, cand toti copii de varsta sa o batjocoreau si o considerau o tocilara. "Mi-am dat seama ca daca aratam mai micuta si mai fragila nu-i mai provocam si nu se mai luam de mine. Asa am scapat de toti agresorii mei ", a spus Hensley, fiica unui optician si a unui secretar juridic.

"Chiar si profesorii si-au schimbat atitudinea fata de mine si ma inconjurau cu dragostea si atentia lor pentru ca aspectul meu de copil vulnerabil le facea mila si ma tratau cu mai multa ingaduinta si simpatie".

"Acum, chiar nu-mi pot imagina cum as arata daca as avea forme ca o femeie de varsta mea". La varsta de 17 ani, cu toate acestea, ea a scazut alarmant in greutate, ajungand sa cantareasca putin peste 27 de kg. "Medicii i-au socat pe parintii mei si le-au spus ca am fost atat de grav bolnava, incat as fi putut muri la orice pas de insuficienta cardiaca" a spus ea. "Deci, pana la urma au ajuns sa ma hraneasca cu un tub pe care mi-l introdusese in nas, si doar asa au reusit sa-mi salveze viata".

Din acel moment Vikki a reusit sa-si controleze greutatea si hrana pe care o mananca zilnic, reusind sa-si mentina o greutate constanta de 34,92 kg.

"Eu nu mananc la ore regulate. In schimb ciugulesc pe parcursul zilei cateva alimente de baza, legume fierte, bucatele mici de ton, iar ocazional mananc cate un patratel de ciocolata" a spus ea. "Am vrut sa-mi realizez visul de a merge la universitate si am stiut ca trebuie sa fie suficient de buna la invatatura". In ciuda tuturor acestor ciudatenii pe care si le-a propus la nivelul infatisarii fizice, tanara este de admirat la nivel intelectual, ea castigand zece GCSE (General Certificate of Secondary Education), toate cu nota maxime, 4 niveluri A si primul etapa in absolvirea Stiintei Biomedicale din cadrul King's College din Londra, potrivit Daily Mail.

Ea intentioneaza acum sa faca si doctoratul dorinta cea mai mare a ei, fiind sa gaseasca modalitati de vindecare a cancerului. Dar medicii au avertizat-o ca, daca mai continua cu aceasta dieta extrema pe care se incapataneaza s-o urmeze, si-ar putea afecta grav ficatul si rinichii. Deja este posibil sa-si fi deteriorat calitatea de mama ireversibil. Totusi, ea nu este inca gata pentru a deveni o femeie.


"Aratand mai tanara si avand un organism asemanator cu al unui copil imi da un sentiment ciudat de incredere si senzatia de realizare a tot ce-mi propun" a mai spus Vikki. "De asemenea, in timp ce nu am avut niciodata un prieten si nu m-am simtit niciodata sexy, nu as vrea nicodata sa incep sa am forme pentru ca nu m-as simti confortabil sa atrag atentia barbatilor din jurul meu."

Parintii ei au rugat -o si au implorat-o chiar si in genunchi sa manance mai mult, a spus ea, dar fara rezultat. "In timp ce intr-un fel as vrea sa sparg balonul de sapun in care am evadat, lumea mea magica in care traiesc si sa ma intorc la viata normala a unei femei de 23 de ani, dar totodata sunt ingrozita ca trebuie sa fac acest pas", a mai declarat Vikki.

Expertii avertizeaza ca din ce in ce mai multe tinere si femei sunt obsedate de greutatea lor si incearca sa-si controleze kilogramele adoptand masuri extreme care le pun in pericol viata, doar datorita falselor modele pe care le vad la televizor si in reviste. Deanne Jade, psiholog la Centrul National pentru Dereglari de Alimentatie a declarat: "Femeile, in special cele cu varste mai fragede, sunt prada acestor vremuri ale anorexiei si sunt supuse unor standarde si presiuni enorme, incat isi doresc sa aiba acel corp perfect chiar cu pretul sanatatii lor, incat s-a creat o noua moda in randul dietelor. Bineinteles diete intelese gresit, cu actiuni de scurta durata si cu consecinte, care de cele mai multe ori pot fi fatale. Aceste schelete ambulante, femeile anorexice, se autoflageleaza, se pedepsesc cu diete care abia le mai duc de pe o zi pe alta, consumand alimente foarte sarace in calorii".

Cu toate acestea, in dorinta lor de a ramane subtirele, la fel ca si idolii lor, femeile isi asuma nenumarate riscuri, iar majoritatea mor subit din cauze, suferind de foarte tinere boli asociate doar persoanelor in varsta, cum ar fi osteoporoza sau pierderea intregii danturi prin sfaramarea dintilor .

Dar poate micuta Vikki o sa se opreasca din cautarea Taramului de Nicaieri, unde toti oamenii raman mereu copii si o sa realizeze ca viata merge mai departe, iar copilaria mai ramane doar in suflet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.