Cei mai multi parinti britanici mentin legatura cu copii, in timpul lunilor de scoala, prin intermediul retelei de socializare Facebook, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Potrivit unui studiu realizat inaintea incheierii vacantei de iarna, 75% dintre parinti utilizeaza retelele de socializare, cum ar fi Facebook, iar 64% sunt conectati prin intermediul acestora cu copii lor, putand afla mult mai usor activitatile tinerilor pe perioada semestrelor scolare, scrie NewsIn. Cei mai multi dintre parinti figureaza, astfel, la categoria "prieteni" pe paginile de profil ale copiilor.

Majoritatea parintilor chestionati recunosc ca noile tehnologii pentru comunicare la distanta, cum ar fi Facebook, mesajele tip SMS sau programele de tip Skype, i-au ajutat sa mentina o legatura mult mai stransa cu copii lor, de cele mai multe ori studenti sau elevi ai unor institutii aflate la departare de casa.

Potrivit studiului, telefonia fixa si mobila raman, in continuare, printre cele mai populare mijloace de comunicare intre parinti si copii, urmate de e-mail, retetele de socializare si internet. Unul din 10 parinti are un blog special dedicat comunicarii cu membrii mai tineri ai familiei, iar 12% dintre ei utilizeaza camerele web.

In timp ce majoritatea parintilor se declara incantati de aceste facilitati, unii copii au motive sa fie reticenti. "Daca nu esti un utilizator experimentat sau precaut, risti sa fii surprins de parinti, de exemplu, in fotografii in care, poate, nu ai vrea sa fii vazut", spune o studenta de 26 de ani din Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.