Parerea acreditata ca patima betiei ar fi o stare fireasca a rusilor nu este decat un mit, considera medicul Evgheni Briun, responsabilul-sef de tratarea alcoolismului in regiunea Moscova.

El sustine ca, in Rusia, nu se bea nici mai mult nici mai putin decat in celelalte state in care bauturile alcoolice nu sunt interzise, relateaza miercuri Interfax, citata de Agerpres. In ceea ce priveste cresterea dependentei de alcool in fosta URSS si, in special, in Rusia, fenomenul s-ar explica, in opinia sa, prin "sarbatorirea prea indelungata a victoriei asupra fascismului".

"La ora actuala, in privinta alcoolismului, Rusia nu arata nici mai bine, nici mai rau in raport cu alte tari", apreciaza doctorul Briun, indicand ca numai 2% din populatia Federatiei Ruse sufera de alcoolism cronic. Inca 10% din populatie consuma zilnic alcool, spune acelasi medic, amintind ca, in perioada tarista, in Rusia, s-a baut mai putin decat in zilele noastre fiindca populatia era mai religioasa, iar consumul de alcool era strict reglementat de traditiile ortodoxe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.