Un grup de biochimisti a luat o gena de la fasole pe care a atasat-o genelor unui plop, incercand astfel sa transforme mai usor plantele in biocombustibil

Plantele modificate genetic ar putea fi solutia pentru un etanol mai verde si mai ieftin spun cercetatorii, care mai afirma ca deseurile agricole se pot transforma in hrana pentru animale, potrivit stiintaazi.ro .

Ligninul, o componenta a materialului lemnos vegetal, ofera rigiditate si putere plantelor, dar aceasta bariera de protectie face mai dificil si procesul de obtinere a celulozei.

John Carlson, profesor de genetica moleculara la Penn State, cerceteaza o metoda mai simpla de a extrage etanolul, pana acum un proces foarte costisitor, care necesita foarte multa caldura si substante chimice caustice, se explica pe www.stiintaazi.ro.

Unii oameni de stiinta au incercat sa scada continutul genetic de lignina, dar asta poate duce la o varietate de probleme, cum ar fi plantele ce nu pot sta pe verticala sau cele care sunt sensibile la daunatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.