Traditionalul Craciun alb va deveni o amintire in zonele temperate din emisfera nordica pana in 2100, avertizeaza experti in clima si in meteorologie, informeaza Reuters.
Principala cauza este cresterea temperaturii globale cu 0.7 grade Celsius in ultimul secol, iar previziunile sumbre atesta o crestere si mai mare in urmatorii 100 de ani daca nu sunt luate masuri la nivel global.

"Probabilitatea de a avea zapada de Craciun este mai scazuta decat acum 50 de ani si va deveni o raritate in multe zone pana la jumatatea secolului”, a declarat Friedrich-Wilhelm Gerstengarber, cercetator pe probleme climatice ila Institutul de Cercetare a Impactului Climei de la Potsdam. In capitala germana Berlin, situata in nordul tarii, sansele de a avea zapada pe 24, 25 si 26 decembrie au scazut de la 20% in 1900 la 15% in 2008, a mai adaugat acesta.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.