Spitalul de psihiatrie Costiujeni din Chisinau a urmat exemplul Serviciului de Informatii si Securitate al Republicii Moldova si si-a lansat propriul imn, informeaza agentia DECA-press.

Cele sase strofe ale imnului sunt inchinate "meleagului scump" al Republicii Moldova si "Spitalului Mare al intelepciunii". Pornind de la premisa ca "ne vrea poporul pe toti mai sanatosi", spitalul de psihiatrie din Costiujeni se declara "unicul in codrul mare". Nici medicii nu sunt uitati in versurile imnului, fiind numiti "Medici buni, suflete fine", care "Ard langa bolnav la pat / Luminand jertfesc cu sine, / Cum facea si Hipocrat".

Imnul este interpretat de Corul Moldova, iar aranjamentul muzical apartine Orchestrei Nationale Simfonice a Teleradiodifuziunii din Moldova.

Spitalul de psihiatrie, aflat pe fosta mosie manastireasca Costiujeni, a fost fondat in 1985, iar in prezent este cel mai mare ospiciu din Republica Moldova, acordand anual asistenta unui numar de 10.000 de pacienti, arata NewsIn.

Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova (SIS) a fost mai harnic si are imn din luna octombrie. Versurile sunt scrise de Ianos Turcanu, iar muzica a fost compusa de Oleg Baraliuc, cel care a realizat si piesa inscrisa de Moldova, in 2008, la concursul Eurovision.

"Numele nostru nu e scris in carte / Nu-i pronuntat cu salve de salut, / Dar cercetarea da frumoase roade, / Securitatea e al nostru scut" - cu aceste versuri incepe imnul SIS, aprobat de colegiul institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.