V-ati intrebat vreodata cum calatoreste Mos Craciun in jurul lumii intr-o singura noapte in sania sa trasa de reni si aduce cadouri la toti copiii? “El foloseste continuitatea spatiu-timp”, afirma Larry Silverberg, profesor de mecanica si inginerie aerospatiala la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, citat de Reuters.

Magia lui Mos Craciun merge dincolo de cele 322 de milioane de kilometri patrati pe care-i strabate pentru a ajunge in casele a sute de milioane de copii. “El intelege ca spatiul si timpul se dilata, el intelege ca poti trage de timp, in timp ce comprimi spatiul. Asfel el are la dispozitie «sase luni ale Mosului» pentru a aduce cadourile”, explica omul de stiinta american. “Conform planului nostru de referinta, totul apare ca si cum ar fi facut intr-o clipa si, de fapt, au fost inregistrate cateva aparitii ale Mosului, si acestea au fost in sistemul nostru de referinta. Dar in sistemul sau de referinta, Mosul are la dispozitie sase luni”, spune Silverberg.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.